Heb jij een fijn huis waar je met veel plezier woont? Dan is het belangrijk om een goede woonverzekering te nemen. Een verzekering is namelijk het vangnet dat je nodig hebt wanneer er problemen ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je spullen beschadigd raken en dat je onkosten moet maken om ze weer te repareren. Met een goede woonverzekering draai jij niet zelf op voor deze kosten, maar kun je contact opnemen met je verzekering. Deze zal kijken wat de mogelijkheden zijn om de schade zo snel mogelijk te kunnen repareren. Omdat de schade grote vormen kan aannemen, is het belangrijk om een woonverzekering af te sluiten die naadloos aansluit bij jouw woonsituatie. Wij laten je zien hoe je dat doet.

Neem altijd een inboedelverzekering

Wanneer het gaat over je woongenot verzekeren, is het belangrijk dat je altijd een inboedelverzekering neemt. Als je namelijk niet je inboedel verzekeren gaat, loop je grote risico’s. Ook wanneer je denkt dat je alleen maar goedkope spullen in je huis hebt, is het aan te raden om een polis af te sluiten. Het gaat er namelijk niet om hoe duur een enkel ding is, het gaat erom of je in staat bent om in een keer alles te moeten vervangen. Daartoe zijn maar weinig mensen in staat omdat je dan een forse buffer op je rekening moet hebben staan. Sluit daarom altijd een inboedelverzekering af, want dit kan je heel veel onkosten besparen. Bovendien biedt een inboedelverzekering niet alleen dekking tegen schade die ontstaan is door een ongelukje, maar ook door criminaliteit. Je kunt namelijk ook een beroep doen op je verzekering wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Al met al heb je dus meer dan genoeg redenen om een inboedelverzekering af te sluiten.

Woning gekocht? Neem dan een opstalverzekering

Als je een huis gekocht hebt, is het belangrijk om niet alleen een inboedelverzekering te nemen, maar om daar ook nog een opstalverzekering aan toe te voegen. Deze opstalverzekering Univé kan de kosten dekken die je moet betalen wanneer je woning zelf schade oploopt. Een brand of een ander groot incident brengt namelijk niet alleen schade toe aan je spullen, maar ook aan je woning zelf. Omdat deze kosten ook heel snel boven je pet kunnen gaan, is het zeer verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Mocht de schade zelfs zo erg zijn dat je niet meer in je woning kunt blijven wonen, dan kun je je opstalverzekering ook aanwenden om vervangende woonruimte te betalen. Een goede woonverzekering is daarom het vangnet dat je wilt hebben in tijden van rampspoed.

Combineren = profiteren

Wanneer je nog geen woonverzekering hebt afgesloten, of niet voldoende verzekerd bent, is het tijd om hier verandering in te brengen. Je kunt even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om de voorwaarden van iedere afzonderlijke polis door te nemen. Besluit je om meerdere verzekeringen af te sluiten, dan kun je profiteren van een mooie korting. Regel je zaakjes daarom vandaag nog.