Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding in elke ruimte. Maar wat is vloerverwarming precies en waarom kiezen steeds meer mensen ervoor? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en werking van vloerverwarming en geven we je handige tips voor het kiezen van de juiste vloerverwarming voor jouw huis.

De eigenschappen van vloerverwarming

Er zijn verschillende redenen waarom vloerverwarming een goede keuze is voor het verwarmen van je huis. Ten eerste zorgt het voor een gelijkmatige warmteverspreiding in elke ruimte. Dit komt doordat de warmte vanuit de vloer omhoog stijgt en zich verspreidt door de hele kamer. Hierdoor heb je geen last van koude plekken in huis en hoef je niet meer te vechten om de beste plek bij de radiator.

Een ander voordeel van vloerverwarming is dat het energiezuiniger is dan traditionele radiatoren. Doordat de warmte gelijkmatig wordt verspreid, hoef je de temperatuur niet zo hoog te zetten als bij radiatoren. Dit kan leiden tot een besparing van wel 15% op je energierekening. Daarnaast is vloerverwarming ook nog eens beter voor het milieu, omdat het gebruik maakt van lagere temperaturen en dus minder energie verbruikt.

Als laatste is vloerverwarming ook nog eens een stuk comfortabeler. Je hebt geen last meer van warme luchtstromen of droge lucht, wat bij radiatoren wel het geval kan zijn. Daarnaast heb je ook meer ruimte in huis, omdat er geen radiatoren meer aan de muur hangen. Dit zorgt voor een strak en modern interieur.

Welke vloerverwarming past bij jouw huis?

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming op de markt, maar de meest populaire is de Magnum vloerverwarming. Deze elektrische vloerverwarming is makkelijk te installeren en kan zowel onder tegels als onder laminaat of houten vloeren geplaatst worden. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een watergedragen vloerverwarming, waarbij gebruik wordt gemaakt van warm water dat door leidingen onder de vloer stroomt.

Voordat je een keuze maakt voor een bepaald type vloerverwarming, is het belangrijk om te kijken naar de isolatie van je huis en de benodigde capaciteit. Een goed geïsoleerd huis heeft minder capaciteit nodig dan een slecht geïsoleerd huis. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de vloerbedekking die je wilt gebruiken, aangezien niet alle vloerverwarming geschikt is voor elke soort vloer.

Het installeren van vloerverwarming

Het installeren van een vloerverwarming van Benem is een klus die je het beste kunt overlaten aan een professional. Zij hebben de kennis en ervaring om de vloerverwarming op de juiste manier te installeren en te zorgen voor een goede werking. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede isolatie en een goede afwerking van de vloer, zodat de warmte niet verloren gaat.

Als je kiest voor Magnum vloerverwarming, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier. Zo weet je zeker dat je kwalitatieve materialen krijgt en dat de vloerverwarming op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Zo kun je optimaal genieten van de voordelen van vloerverwarming in jouw huis.